Minden OK blog

Előzd meg a rákot a családban zöld teával!

Abszolút csajos téma a prosztatarák, ez már csak teljesen nyilvánvaló, mégis fontosnak tartom megemlíteni, hogy úgy tűnik, bizony mi nők is tehetünk a “Zember” élettartalmának meghosszabbításáért. Igen, tudom, néha talán annyira dühösek vagyunk a párunkra, hogy úgy érezzük, nem biztos, hogy ez nekünk annyira fontos, de lássuk be, a harag egészen biztosan sokkal rosszabb tanácsadó, mint a Minden OK, ezért rátérek inkább gyorsan a tárgyra:

Egy 2015. május 28-án megjelent Science Daily cikk szerint a kínai gyógyászatban jines, tehát hűtő jellegűnek számító ital, a zöld tea, amellett, hogy frissít, felébreszt, felüdít, telis-tele van antioxidánssal és rossznyelvek szerint még fogyaszt is – segíthet a jelenleg második leggyakoribb daganatos megbetegedésnek számító prosztatarák megelőzésében.

zöldtea

Kép forrása: Blikk

A prosztatarák jelenleg a világon a második leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés, ezért a prosztatarák kialakulásának okai és a megelőzés kiemelkedően fontos kutatási témát jelentenek, beleértve a megelőzést segítő anyagok kutatását, az úgynevezett kemoprevenciós lehetőségeket is.

Miután a laboratóriumi kutatások és az állatkísérletek is igazolták, hogy a zöld teában található catechins nevű anyag valóban gátolja a ráksejtek növekedését, mozgását és terjedését, és egy részüket el is pusztítja, továbbá annak ismeretében, hogy a világ zöld tea fogyasztásának 20%-a az ázsiai országokban koncentrálódik, ahol a proszotatarák miatti elhalálozások száma a világon legalacsonyabb, indokoltnak tűnt a zöld tea ezen rákmegelőző komponensének összehasonlító vizsgálata, amelyet végül az egyesült államokbeli Moffitt Rákközpont kutatói végeztek el egy közel 100 fős elemszámú mintán (kettős véletlen). A kutatás igazolta, hogy a zöld tea aktív komponensei akadályozzák, hogy a prosztata ún. premalignus elváltozásából (daganatmegelőző állapot) kialakuljon a prosztatarák.

Hozzáteszem: a kutatás indokai között a ázsiai zöld tea fogyasztásra való utalás kissé slendrián, hiszen nem veszi figyelembe azt a nagyon fontos tényt, hogy a Föld népességének mintegy egyharmada szintén ezen a területen él, tehát ez az adat már nem biztos, hogy akkor is támogatná a kutatók elméletét, ha az egy főre eső zöld tea fogyasztást vizsgálnánk. Persze az azért köztudott, hogy ezekben az országokban valóban lényegesen több teát, ezen belül is zöld teát fogyaszt a lakosság, ezért a kritikám erősen elméleti jellegű, és leginkább a cikk írójának szűk látókörére utal, nem pedig a kutatás hibáira.

A teljes kutatás eredményei hamarosan prezentálják a kutatók egy szintén egyesült államokbeli rákkutatással kapcsolatos konferencián, amelyet követően remélhetőleg már a teljes, hiteles forrás is rendelkezésünkre áll majd.
 
Forrás: SD

***

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?

Ide kattintva a Facebookon is követheti a Minden OK blogot!

 

 

 

 

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!