Minden OK blog

Nők a célcsoport? Jó célt keres? Mályvavirág házra fel!

A Mályvavirág Alapítvány felhívása Adj helyet! Tervezz meg! Fogadj örökbe! programjukra

A Mályvavirág Alapítványt a “méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért” hozták létre két évvel ezelőtt. Alapítója, Tóth Icó méhnyakrákos érintettként meglepődve tapasztalta, hogy akkor még Magyarországon nem létezett olyan szervezet, amely kifjezetten a méhnyakrákkal foglalkozott volna, noha ez a betegség megelőzhető, és korai felismeréssel gyorsan tökéletesen gyógyítható. Meglepte, hogy ezzel a témával mennyire nem foglalkozott senki. >> A Mályvavirág Alapítványról részletesen a Minden OK oldalon belül itt tájékozódhat.

Az alapítók két év távlatából elmondták: “Akkor nem is gondoltuk, mennyire nagy szükség van arra, hogy valaki felkarolja a méhnyakrák megelőzés és a rehabilitáció ügyét.”

Most, hogy az alapítvány tevékenysége immár országszerte ismert és elismert mind a szakemberek, mind az érintettek és a nők körében, Adj helyet! Tervezz meg! és Fogadj örökbe! programjaikkal egy hosszú távú összekapcsolódást szeretnének kezdeményezni, támogatókkal. A három projekt külön is választható, he akár együtt is kivitelezhető, röviden pedig úgy foglalható össze: Mályvavirág Házra fel!

mályvák

 

Adj helyet! program

Az alapítványnak a további működéshez, a rendszeres támogatáshoz, tájékoztatáshoz és rehabilitációs tevékenységéhez egy afféle “Mályvavirág Ház”-ra van szüksége Budapesten. Onnen szeretnék összefogni az országos Mályvavirág Pontokat, mozgalmakat. Egy olyan, körülbelül 120-140 négyzetméteres helyet keresnek, ahol elfér egy iroda, egy tornaszoba, egy váró- és klubhelyiség, és egy nőgyógyászati rendelő és egy kezelőszoba. Mivel az alapítvány nőkkel, lánykákkal és édesanyákkal foglalkozik, nagyon fontos a biztonságos környék, a tömegközlekedéssel való jó megközelíthetőség és a megfelelő parkolási lehetőségek, továbbá a kulturált, tiszta, higiénikus és barátságos környezet.

IMG_1375Mivel az alapítvány rehabilitációs céllal tanácsadást, gyógy- és intimtornát és a betegséggel járó traumák feldolgozását segítő pszichoterápiás programokat is szeretne megvalósítani, fontos volna, hogy a viszonylag kisméretű irodahelységen túl egy csoportterápia és 10-12 fő mozgatására is alkalmas helyiséggel is rendelkezzen a központ.

Kiknek szól az Adj helyet! felhívás?

Adj helyet! felhívásukkal az alapítvány önkéntesei intézményeket, cégeket, vállalatokat, önkormányzatokat szeretnénk megszólítani, hogy segítségükkel, támogatásuk által biztosítsanak egy, az Mályvavirág Alapítvány működéséhezegy megfelelő, és a gyógyuló nők megbecsültségéhez méltó helyet, akár abban az intézményben ahol működnek, ezzel támogatva a méhnyakrák megelőzést és a rehabilitációt Magyarországon.
Nyitottak, kreatívak, lehetetlent nem ismerő, mosolygós, jó emberek vagyunk… és
ígérjük, hogy nem fogunk rock koncertet szervezni az irodában délutánonként!

Mit takar a Tervezz meg! felhívás?

IMG_1374A Mályvavirág Alapítvány szeretné felkérni azt a támogató céget, szervezetet, aki segít a Mályvavirág Ház kialíkításának megtervezésében és kivitelezésének finanszírozásában. Lehetne ez például egy olyan építőiparban tevékenykedő vállalkozás, amelyik csapatával megtervezi, milyen is legyen az első igazi, nagy Mályvavirág Ház kívül és belül, szem előtt tartva a nőiességet, a vidámságot, egy lélekmelengető hangulatot, no és persze a Mályvavirágot. Ha kedvet, erőt és elhivatottságot érez velünk együtt ecsetet, kalapácsot és szeget ragadni, és együtt megvalósítani valami igazán fontosat, az alapítvány szoros összekapcsolódást ígér cserébe, mind a megelőzés, mind pedig az egészségmegőrzés területén.

Fogadj örökbe! – De hogyan lehet “örökbefogadni” a Mályvavirág Mozgalmat?

IMG_1382A Mályvavirág Mozgalom azt a személyt vagy szervezetet is szeretné megtalálni, aki a Mályvavirág Házat örökbe fogadja. Aki szíve ügyének érzi egy ilyen intézmény fenmaradását és képviseli ennek fontosságát, támogatja a ház havi működési költségét, hogy
tudjunk nyomtatni, fénymásolni, világítani… legyen lehetőségünk dolgozni. Az alapítvány teszi, amit eddig: a lehető legtöbbet, és még egy picit azon túl is a nőkért, az örökbefogadó pedig magáénak érezve célt, a küldetést, a Mályvavirág Házat, büszkén adhatja hírül, milyen fontos ügyet képvisel! A kapu előtte mindig nyitva áll, s betekintést nyerhet a Ház működésének eredményeibe is.

Tetszik az ötlet, de hogyan segíthetek?

Mint mindig: a megosztással mindenképpen segít, de ha szeretne helyet adni, megtervezni és örökbe fogadni, akkor a Mályvavirág Alapítvánnyal az toth.ico@malyvavirag.hu címen tudja felvenni a kapcsolatot!

Forrás: Minden OK

***

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?

Ide kattintva a Facebookon is követheti a Minden OK blogot!

 

 

 

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!