Minden OK blog

Mit együnk és mit ne a strandon?

A természet okos. Mi több: végtelenül bölcs és támogató, és okosságát és támogatását mi sem mutatja jobban, mint az, hogy nyáron pontosan azokat az ételeket termi meg nekünk, amelyekre a legnagyobb szükségünk van testünk védelme érdekében.

nyári ételek

Fotó: Kovács Attila; Forrás: Semmelweis Hírek

A Semmelweis Egyetem ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi tanszékének docense, Veresné Dr. Bálint Márta összeállított az olvasók számára egy listát arról, hogy milyen ételeket érdemes fogyasztanunk bőrünk védelme érdekében, amikor a napra készülünk, és milyeneket nem. Cikkében természetesen arra is kitért, hogy melyik ételt miért ajánlja, másokat pedig miért nem, és részletesen elmagyarázta azok hatását a szervezetre.

Elszomorító hír volt például számomra az, hogy a minden testkontroll program első számú közellenségének számító lángos itt is felkerült a mumusok listájára, és bizony, kevés a valószínűsége, hogy a parton hozzájussunk egy reform verzióhoz, így aztán valószínűleg ott is marad. A jó hír viszont az, hogy a diétázók és a tengerparton nyaralók bőre nagy valószínűséggel nagyobb biztonságban lehet étrendjüknek köszönhetően.

Összességében elmondható, hogy a nyári nap alatt sincs semmi új mondanivalója a dietétikának, már csak az a kérdés, hogy (t)esszük vagy nem (t)esszük azt, amit helyesnek tartunk/tartanak: szezonális, földrajzilag elérhető távolságban termett, lehetőleg nyers és színes növényi ételeket, azaz idény jellegű zöldséget és gyümölcsöt, továbbá egészséges zsírokat és zsírsavakat, és az elmaradhatatlan fehérhusit, a halat?

S hogy mik is volnának a nyár sztárételei és mumsai, az kiderül a cikk alábbi táblázatos kivonatából (klikk a képre nagyításért!):

nyári bőrvédő ételek

***

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?

Ide kattintva a Facebookon is követheti a Minden OK blogot!

További cikkekért CAM (kompletmenter-alternatív medicina) és a tudomány témában keresse fel a Minden OK webportált!

 

 

 

 

 

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!