Minden OK blog

Belőled is válhat gyermekgyógyász-mesedoktor!

Jelentkezz te is mesedoktornak a K&H gyógyvarázs programjába!

A mese gyógyító erejét több tízezer gyermek élhette már át az elmúlt néhány évben, amióta elindult a K&H gyógyvarázs program. Az önkéntesek személyesen vagy a weben keresztül csempésztek egy kis vidámságot a kis betegek kórházban töltött napjaiba, hogy ezzel is hozzájáruljanak testi-lelki gyógyulásukhoz, hogy mihamarabb újra teljes életet élhessenek.

k&h_maciA K&H gyógyvarázs önkéntes mesedoktorai 2013. augusztus óta olvashatnak mesét személyesen az ország kórházaiban. A program az interneten keresztül azok számára is kínál meseolvasási lehetőséget, akik nem tudnak felutazni egy kórházi látogatásra.

Miért jó mesedoktornak lenni?

Mert jót tenni csodálatos!

„A gyerekek is élvezték, és nekem is nagyon sok örömet adott a mesedélután. Hatalmas élmény volt látni a gyerekek csillogó szemét, amint magukkal ragadta őket a királyfi és a királylány története. A szülők is hálásak voltak, hogy valaki kicsit leveszi vállukról a terhet, a kicsik pedig őszinte kiváncsisággal hallgatták a történeteimet” (B. Krisztina az ajkai Magyar Imre Kórház K&H gyógyvarázs mesedoktora)

Hogy miért fontosak a mesedoktorok? Miért írok én erről?

Nem, nem azért, mert a K&H fizet nekem érte. A K&H ezért nekem egyáltalán nem fizet.

De én magam már jelentkeztem önkéntes mesedoktornak és hihetetlen izgalommal várom az első találkozást. Nagyon szeretném, ha minél többe lennénk! Egy daganatos beteg gyermek akár hónapokat is tölthet kórházban úgy, hogy közben a szülei közben dolgoznak, és a gyermekek a kemoterápia ideje alatt gyakran akár elkülönítőbe is kerülhetnek, ahol nincsen lehetőségük valódi, emberi kapcsolatokra, szociális érintkezésre, testi kontaktusra immunrendszerük legyengültsége miatt. Ilyen körülmények között egy meseolvasás, zene és művészetterápiás foglalkozások csodálatos és pótolhatatlan támaszt jelentenek a hospitalizációs (intézményesült) tünetek, és a rettenetes, gyermekek számára még talán érthetetlen szorongás tüneteinek enyhítésében. Természetesen elkülönítőben lévő gyermeknek nem olvashatunk mesét, de előtte és utána miénk a világ!

Bízom benne, hogy kishazánkban a teljes bank szektor elindul majd szépen lassan egy afféle CSR, azaz társadalmilag felelős működési koncepció irányába, és egyre több ilyen támogatási lehetőséggel találkozunk. Ez a fajta szemléletváltás – különösen a sokat emlegetett módon megnyomorodott egészségügy támogatásában – óriási jelentőségű lehet.

Még mindig meglep és csodálkozom például azon, hogy egyelőre nem jelentkezett olyan női célcsoporttal bíró szervezet, amely örökbe fogadna egy olyan ügyet, mint a méhnyakrák megelőzés és a méhnyakrákos nő gyógyulása (kapcsolódó cikk), holott ennek volumene és a benne rejlő potenciál, vizsgáljuk bár annak célját, a célok elérhetőségét, az érintettek körének létszámát, vagy PR értékét, közel azonos.

De mindegy, most nem sopánkodom ezen, a lényeg, hogy

menjen mindenki mesét olvasni ide!

***

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?

Ide kattintva a Facebookon is követheti a Minden OK blogot!

További hasznos cikkekért CAM (kompletmenter-alternatív medicina) és a tudomány témában

keresse fel a Minden OK webportált!

 

 

 

 

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!