Minden OK blog

A megbocsájtás művészete

Tegye fel a kezét, akinek ha ebben a pillanatban arra kérném, hogy nevezzen meg egy olyan ember, aki iránt valamiféle haragot táplál, egyetlen ember sem jut eszébe! No, hát ők akkor most ne olvassák el ezt a bejegyzést!

Hogy miért is? Mert ez a bejegyzés arról szól, hogy hogyan engedhetjük el a haragunkat, a múltat, amelybe beleragadtunk, egy egyszerű technika segítségével.

Négy videót szeretnék megosztani, amelyekben Dr. Buda László orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta beszél arról, hogy ami volt, az elmúlt, és megosztja velünk röviden a megbocsájtás művészetének technikáját.

A SzomatoDráma módszer kitalálója szereti óráin és előadásain felemlegetni saját kislányát, afféle csodálatos és szeretett kis példájaként az emberi személyiség fejlődését, alakulását egy gyermek érése során. Mire megtanultuk a módszerét, azt hiszem, egy kicsit mindannyian meg is szerettük ezt a gyermeket…

A megbocsájtás, a feloldozás a lelki nehézségek, múltbéli fájdalmak elengedése központi kérdéssé válik a legtöbb pszichoterápiás praxisban. Múltbéli haragunk sok szenvedést okoz számunkra, s aki megérti, hogy ami volt, elmúlt, megélheti lelke valódi szabadságát.

A Megbocsájtás művészete című könyvet Colin Tipping írta – erről a könyvről, a megbocsájtás általa javasolt lépéseiről beszél Buda László a következő videóban, amelyben az első két szint még egészen emberi szintek, ám a harmadik már-már a spiritualitás határait pedzegeti.

Most pedig, mielőtt nekilátnánk azon melegében a levélírásnak, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Buda László módszeréről, a SzomatoDrámáról már írtunk a Minden OKén, illetve programok is kapcsolódnak a testterápiás rendszerállítás témához.

***

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?

Ide kattintva a Facebookon is követheti a Minden OK blogot!

További hasznos cikkekért CAM (kompletmenter-alternatív medicina) és a tudomány témában

keresse fel a Minden OK webportált!

 

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!