Minden OK blog

Talpmasszázzsal a termékenységért

Szülővé válni nem mindig egyszerű feladat. Nem csak azért nehéz, mert fel kell nőni a feladathoz és a felelősségvállaláshoz, meg meg kell teremteni a gyermekünknek szánt anyagi hátteret meg ilyesmi, hanem azért is, mert sokszor mire mindez megtörténik, a szülők termékenysége lényegesen csökken, vagy már eleve a megtermékenyülést vagy beágyazódást negatívan befolyásoló testi tünetekkel érkeztek a kapcsolatba.

A tudomány nyilván már számos természetes és mesterséges módszerrel előrukkolt a termékenység fokozására, és bizonyára ezek közül sok rendkívül jó és hatékony,  de miért is ne próbálhatnánk ki egy olyan, a szó legszorosabb értelmében véve “kézen fekvő” módszert amúgy kiegészítőként, mint a talp vagy a tenyér reflexzónáinak masszírozása?

Forrás: AltMedicineZone.com

Forrás: AltMedicineZone.com

Mi is az a reflexológia?

A reflexológia lényege, hogy az egyes szervek, testrészek működésére a test egy attól távoli pontján megtalálható, úgynevezett reflexpont stimmulálása segítségével próbálunk hatni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a láb és a kéz reflexpontjainak használatával megelőzhetők és nagyon korán felfedezhetők bizonyos betegségek, vagy az azokra való hajlam. A reflexpontok és reflexzónák masszírozása segít beindítani a test öngyógyító mechanizmusait, ezáltal jótékonyan hat az adott szerv működésére.

Termékenység témában lásd még: Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? a Koffein blogon

 

Tulajdonképpen bizonyos szempontból az akkupunktúra is reflexológiának tekinthető, de amikor reflexológiáról beszélünk, azalatt általában a nyugati talp- és kézmasszázs során használt reflexzóna térképek alapján történő munkát értjük, és ebben a cikkben is erről írok – annak ellenére, hogy a hagyományos kínai gyógyászat tudományos alátámasztottságára vonatkozó kutatások száma lényegesen gyorsabban növekszik, mint a nyugati reflexológiához kapcsolódóké.

(A lenti reflexzóna térképek némelyikén nyomokban mindkét rendszer fellelhető, időnként emlegetnek meridiánokat meg másegyebet, de tudnunk kell, hogy alapvetően az akupresszúra és a talpmasszázs alapvetően két külön dolog!)

A hónap termékenységfokozó gyógynövényéről, a palástfűről, valamint annak egyik közkedvelt hatásáról is olvashat a Minden OK oldalain

Hogyan hat a reflexológia a termékenységre?

A nyugati reflexológia a saját működését úgy határozza meg, hogy a masszázs az idegrendszeren keresztül hat, így a talp- és készmasszázs nyugtató, kiegyensúlyozó hatása már önmagában véve is nagy segítség lehet a “babaprojekt” sokszor már-már kényszerű gyerekgyártás ízű, stresszes időszakában. Emellett azonban fontos hangsúlyozni, hogy már léteznek kifejezetten női-reflexológusok, akik az anyaságra és a női hormonrendszerre specializáltan foglalkoznak pácienseik megfelelő reflexzónáival. Emellett támogatja a nők felelősségvállalását, önbizalmát, és nem tudni, hogy ennek vagy valóban a módszer hatékonyságának köszönhetően-e, de egy kis mintaelemszámú dán kutatás szerint 2%-kal magasabb lehet a teherbeesési arány a reflexológiát alkalmazó nők körében, és érdemesnek találták a témát további kutatásra.

Mely reflexpontok kapcsolódhatnak a termékenységhez?

Mindenek előtt feltöltök ide néhány talptérképet – ki-ki használhatja a számára leginkább megfelelőt. Nap közben, munkahelyen, amikor egyszer-egyszer eszünkbe jut, nyilván hasznos és kényelmes lehet inkább a kéz reflexzónáival foglalkoznunk (ez mondjuk a fáradtság és a stressz kezelésében is hasznos lehet: fáradtság ellen a mellékvese és a vállak, a nyak, a hetes csigolya területét érdemes kicsit megmasszírozni, illetve a légzést is, esetleg, míg stressz ellen szintén a nyak és a légzőszervek területét ajánlom, esetleg a fejet és az agyat, vagy az egész tenyeret, ám a mellékvese pontot inkább kerüljük el!)

Napközbeni termékenységvarázsláshoz ajánlom az agyalapi mirigy, a nemi szervek – úgymint petefészkek, méh – stimmulálását, valamint a medence és a vállak, a nyak lazítását a kézen, esténként pedig irány a teljes talpmasszázs, kiemelten figyelve a nemi szervek területeire és az agyalapi mirigyre.

És még egy apróság: a cipő!

Észrevette és említette már valaki, hogy a magassarkú cipő összenyomja az Achilles-ín, a boka hátsó részének és a saroknak azt a területét, amelyen a nemi szervekhez kapcsolódó reflexpontok találhatók?

Nem tudom, hogy van-e itt bármiféle kapcsolat, de azt hiszem, ha termékenységvarázslással próbálkoznék a reflexológiai ismeretek felhasználásával, akkor azzal kezdeném, hogy vásárolnék egy, a lábfej számára lehető legegészségesebb cipőt, és nagy ívben kerülném el a magassarkút.

 

***

Érdekesnek találta ezt a cikket?

Ide kattintva a Facebook-on is követheti a Minden OK blogot

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!