Minden OK blog

Az Ön hormonrendszere egyensúlyban van?

szerző: Sári Róza életmódtanácsadó és terapeuta, egészségügyi szakoktató, a Konnektív Felnőttképző Kft (természetgyógyász iskola). alapítója

A hormonegyensúly egy izgalmas téma, mely nagyon sok embert érint a civilizációs ártalmak kapcsán. Sokszor tudomásunk sincs a hormonális rendszerünk kibillentségéről, csak a tünetekkel szembesülünk. Ki gondolná, hogy egy magas vérnyomás, az elhízás, a fáradtság, a meddőség, a ciszták, daganatok hátterében a hormonális egyensúlyvesztés áll?

Egyre több a stresszes, depressziós, pajzsmirigy megbetegedésben szenvedő, a férfi és női problémákkal, túlsúllyal küszködő embertársunk. Évtizedekkel ezelőtt ezek az állapotok, betegségek irodalmi különlegességnek számítottak. Ma már fel se kapjuk a fejünket a PCOS, a diabetes, a pajzsmirigy problémák hallatán.

Mi az oka ennek a rengeteg hormonális megbetegedésnek?

A problémák oka a fejlett világ, a környezetszennyezés és az életvezetésünk. Dr. John Lee az Amerikai Egyesült Államokban már közel 40 évvel ezelőtt felismerte a problémát, valamint a természetben és a megoldásban rejlő lehetőségeket. Háziorvosként felismerte, hogy a szervezetünkbe jutó, ösztrogént mímelő és felhalmozódó vegyi anyagok milyen pusztítást tudnak okozni. Sokan nem is gondolnák, hogy a mindennapok során használt tisztálkodó és kozmetikai szerek milyen ártalmakat okoznak. És ez még csak a sor eleje… Dr. Lee munkássága révén válaszokat kapunk panaszaink megoldására. A Komplementer hormonegyensúly tanácsadás továbbképzés ennek alapján tartalmazza a problémák kialakulásának okait, megoldási lehetőségeit és az új fogalmi ismereteket, mint xenoösztrogén, ösztrogéndominancia, mellékvese-fáradtság, stb.

Eddigi élethelyzeteink és tanulmányaink során ilyen speciális ismeretekkel nem találkoztunk. Ezek a természetes módszerek, a gyógyulás irányába mutató információk ma már mindenki számára elérhetőek. Az egészséges életmód elemei egy teljesen új látószögből, a természetes endokrinológia szemszögéből vizsgálva mindenki számára érthető módon kerülnek megosztásra.

Hogyan állítható vissza a hormonális egyensúly természetes módszerekel?

Fel kell ismernünk, hogy mit kell tennünk önmagunkért, hogy a tudatos életmódváltással megelőzzük, illetve megoldjuk a problémáinkat.

Az öngyógyítás, az önsegítés elve alapján a továbbképzés, mely egy nyílt kurzus alternatívákat mutat az egészségügyi és természetgyógyász szakemberek és minden hormonális kibillentségben szenvedő ember számára. A tudásmegosztás célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az ártalmatlannak tűnő dolgokra, melyekről nem is gondolnánk, hogy egészségünket veszélyeztetik, melyekről azt gondoljuk, hogy természetesek és mégsem azok (pl. kozmetikumok, hajfesték, kész és gyors ételek, stb.). A környezeti ártalmakat nem tudjuk teljesen kiküszöbölni, de tehetünk ellene, hogy egészségesebben és boldogabban éljünk.

Hol tanulhatok meg még többet a hormonális egyensúlyról?

A téma aktualitása miatt a Konnektív Felnőttképző Kft. tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a hormonális rendszer zavarainak kutatására és a megoldás módjainak átadására. Az oktatáson kívül életmód-tanácsadással, fitoterápiával, természetgyógyászati módszerekkel segítik az érdeklődőket és a segítségre szorulókat. Az “Egészség tanulható” szlogen jegyében a Konnektív Felnőtképző Kft. folyamatosan indítja a laikusok számára is elérhető komplementer hormonegyensúly tanácsadás című kreditpontos továbbképzését (részletek: itt).

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!