Minden OK blog

Bemutatkozás

A MásOk – Minden OK blog eme újabb változatát azzal a céllal hoztuk létre, hogy az alternatív gyógyászat módszereit és a jelenleg Magyarországon igénybe vehető kiegészítő gyógymódokat bemutató MásOk – Minden OK webportálon elérhető információkat szélesebb körben is elérhetővé és megérthetővé tegye.

hidat_teremteni

Küldetésünk

Szeretnénk valamennyi, a jelenleg a komplementer-alternatív medicina tárgykörébe tartozó módszerekről meglévő információt összefoglalni, ezzel járulva hozzá a valódi integratív medicina (azaz integráló, befogadó gyógyítás) megteremtéséhez. Alapelveink:

  • Az integratív orvoslás számunkra sokkal inkább bizalmon és együttműködésen alapuló gyógyítást jelent. Azt, hogy elfogadunk minden olyan módszert, amelynek célja az emberek – és minden élőlény – testi-lelki jólétének, harmóniájának visszaállítása, a természeti és társadalmi környezettel való kölcsönhatásban a dinamikus egyensúly biztosítása. Ez az elfogadás azonban a legkevésbé sem kritikátlan vakhitet jelent, sokkal inkább egy erős szándékot arra, hogy minden módszernek megtaláljuk a helyét. Azt a helyet, amelyben bizonyosan őrá van szükség, és feladatainak megfelelni képes – akárcsak egy sikeres ember.
  • Szeretnénk biztosítani, hogy orvosok és betegek egyaránt teljeskörűen tájékozódhassanak oldalunkon az egyes gyógymódokról, és képesek legyenek együtt meghozni egy olyan konstruktív és felelős döntést a terápiára vonatkozóan, amely figyelembe veszi a betegnek azt a saját, mélyről fakadó, erős és jogos belső igényét, hogy önmaga is közvetlen hatással lehessen gyógyulására, a terápia kimenetelére, saját egészségére, életére, mégpedig hitvilágának és értékrendjének megfelelő módon.
  • Tapasztalatból tudjuk, hogy az a beteg, amelyik nem csupán elszenvedője a betegségének és a kezeléseknek, hanem felelősséget vállalva önmaga is tenni kíván a saját gyógyulásáért, sokkal nagyobb esélyekkel indul az egészségért folytatott küzdelemben. Éppen ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a páciens értse és megértse saját helyzetét, merjen döntéseket hozni, és ő maga is tegyen minden nap azért, hogy része legyen a gyógyulásban! Mert fontos ugyan az orvosokba vetett, de még fontosabb az önmagunkba és a gyógyulás lehetőségébe vetett bizalom!

A betegség megállapítása és a terápiás terv elkészítése, a beteg egészségi állapotának figyelemmel kísérése a hatályos magyar jogaszbályok szerint – és szerintünk is – orvosi feladat. Az orvos vagy a beteg kezdeményezésére a természetgyógyász részt vehet a beteg ellátásában, és a nem-konvencionális gyógymódot a természetgyógyászati képesítésének megfelelően előzetes orvosi vizsgálat, illetve szakellátás után vagy azzal párhuzamosan, a beteg rendszeres orvosi ellenőrzése mellett – kiegészítő tevékenységként – önállóan végezheti. Továbbá, ha a beteg a saját gyógykezelésébe természetgyógyászt kíván bevonni, azt a kezelőorvos nem akadályozhatja meg.

A MásOk – Minden OK oldal elsősorban a megfelelő gyógyulást segítő módszer és a gyógyításban az orvossal együttműködő természetgyógyász szakemberek kiválasztásában szeretné támogatni az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat és a betegeket, maximálisan elismerve a jelenleg hivatalos ellátórnedszerben dolgozó orvosok és más szakemberek munkáját!

***

Tetszet ez a bejegyzés?

További cikkekért alternatív és kiegészítő gyógymódokról keresd a MásOk - Minden OK webportált!

Ha szeretnéd, a Facebookon is követheted a Minden OK blogot!

Minden Ok
Volna kedved velem jógázni?

Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!