Minden OK blog

Ki kicsoda az egészségügyben?

Magyarországon ma meglehetősen nagy a zavar a fejekben, hogy tulajdonképpen ki mit is csinál az egészségügyben. Asszisztensek, védőnők, szülésznők, segédápolók és ápolók garmadája kíséri az orvosokat, de gyakran azt sem tudjuk, hogy akivel szemben állunk, az éppen melyik, azt meg aztán pláne nem, hogy mit csinál! És akkor még az önkéntesekről, hospice-osokról és más egészségügyi… Tovább »

A 2. leggyakoribb daganatos halálok megelőzhető!

Március idén is a vastagbélrák megelőzés hónapja. A vastagbélrák az egyik leggyakoribb tumoros halálok, évente 5000 ember hal meg vastagbélrákban Magyarországon. Ennek jegyében idén is megrendezte március 4-én a Van Holnap! Zsákos Alapítvány a Legyen egy kék napod! programot, amelynek keretében többek között 100 kék lufi elengedésével köszönt el az elhunytaktól, és felhívva a figyelmet… Tovább »

Viszontlátásra, Tanárúr!

Elhunyt Czeizel Endre – Falus András szerint halálával az orvosgenetikai ismeretterjesztés jeles személyisége távozott Néhány hónappal ezelőtt a tudós az Origo riporterének úgy nyilatkozott, hogy életét és szemléletmódját jelentősen megváltoztatta súlyos daganatos megbetegedése, és korábbi, erősen materialista meggyőződése is formálódott. Élete végéhez közeledve Czeizel Endre olyan alternatív gyógymódok is kipróbált, mint a tibeti energiagyógyászat, mintegy… Tovább »

Fájdalomcsillapítás alternatív módszerekkel

“…ha valami biztosan nem árt, és a beteg hisz benne, szerintem nem szabad megrendíteni a hitében” Amikor a “Fájdalomcsillapítás a daganatos betegek kezelésében” címmel és a cikk bevezetőjével találkoztam, elsőre azt gondoltam, hogy ezzel bizonyára igazán semmi dolgom nincs, hiszen nagy valószínűséggel csak a morfinszármazékok mennyiségéről lesz szó, és ha véletlenül mégis szóba kerülnének benne… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!